Op dinsdag 1 september start het nieuwe seizoen van Sterk en Lenig, hier kan je alvast heel wat info vinden.

Wanneer inschrijven

De eerste weken zal er bij aanvang van de lessen een Sterk en Lenig afgevaardigde aanwezig zijn. Hier kan je terecht voor al je vragen en ook om je in te schrijven bij een groep. Later kan je inschrijven rechtstreeks bij de (hoofd)trainer van de groep.

Hoe inschrijven

Om in te schrijven voor een groep dient het volledige inschrijvingsformulier te worden ingevuld. Inschrijven gaat samen met de betaling van het lidgeld voor het volledige seizoen. Lidgelden vind je in de seizoensfolder. Betaling kan cash aan de inschrijvingsbalie of via overschrijving. Bij betaling cash ontvang je een betalingsbewijsje. Na betaling van het lidgeld en het afgeven van het inschrijvingsformulier ben je lid van Sterk en Lenig Drongen en ineens ook verzekerd.

Een breed aanbod aan groepen

Het overzicht van groepen vind je in de seizoensfolder als in het submenu groepen op deze website. We maken een onderscheid tussen recreatieve groepen en competitiegroepen. Competitiegroepen kunnen enkel na selectie. 

Algemene afspraken

Enkele zaken vinden we belangrijk voor een een goed verloop van de turnlessen en het turnseizoen. Neem deze zeker even door. Je kan ze hier vinden. Bij inschrijving verklaar je zich ook akkoord met deze afspraken.

Reductie

Bij inschrijving van een 2de lid uit hetzelfde gezin ontvang je een korting van 15€. Ook geven de meeste mutualiteiten een mooie tegemoetkoming bij inschrijving in een sportvereniging. Ook bij Sterk en Lenig is die van toepassing. De meeste mutualiteiten werken met een standaarddocument, vraag dit aan of download het van de website van uw ziekenkas. Neem het mee bij inschrijving en dan kan u snel van de tegemoetkoming genieten.

Start en einde seizoen

Het seizoen start om dinsdag 1 september 2015 en eindigt op woensdag 15 juni 2016. Voor de recreatiegroepen zijn er geen trainingen tijdens de schoolvakanties. Wel kan het zijn dat er tijdens de Paasvakantie trainingen worden georganiseerd ter voorbereiding van het turngala. Dit zal tijdig per groep gecommuniceerd worden.

Belangrijke data

Sterk en Lenig is meer dan turnlessen alleen. Naast de algemene lessen worden per seizoen enkele zaken georganiseerd. Noteer alvast deze data in jouw agenda:

- 22 november 2015: etentje Sterk en Lenig in het parochiaal centrum Drongen

- 19 december 2015: een jaarlijke gewoonte is onze Familiehappening, een leuke sportieve voormiddag met het volledige gezin

- 14 mei 2016: jaarlijks turngala als hoogtepunt van het jaar, hier verwachten we dat iedere gymnast deelneemt

Gymstars: de beste manier om recreatief te turnen

De recreatie groepen werken met GYMSTARS! Dit is het kids-gym programma van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Een didactisch-methodisch programma dat tot stand kwam met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. Ieder kind die recreatief wil turnen doet eerst de Gymstars test. Erna wordt een Gymstars groep toegewezen. Op die manier turnt elk kind in de meest ideale groep op basis van leeftijd en kunnen. De meeste gymnasten die vorig seizoen turnden bij de Gymstars kregen reeds hun groep toegewezen. (Alle info op www.gymstars.be en www.gymfed.be)  

In het begin van het seizoen organiseren we al enkele testmomenten, kom tussen deze tijdstippen langs en doe de Gymstar test. Na de test van ongeveer een half uur krijgt elke gymnast zijn Gymstars groep toegewezen die het best bij hem past. Hierna kan de gymnast een proefles meeturnen. Als dit bevalt kan er ingeschreven worden. Eerste Gymstar testmomenten:

- 1 september tussen 18u en 20u

- 2 september tussen 17u30 en 18u30

- 5 september tussen 11u en 12u

- 12 september tussen 11u en 12u

Wedstrijdgroepen

Zowel in trampoline, acro als tumbling heeft Sterk en Lenig toonangevende wedstrijdgroepen. Deze gymnasten trainer verschillende malen per week en nemen deel aan wedstrijden. Elk jaar behaalt Sterk en Lenig enkele nationale titels. Ook wordt er soms deelgenomen aan internationale wedstrijden. Deelname aan een wedstrijdgroep kan enkel pas na selectie en een wederzijds engagement van ouders, gymnast en turnvereniging wordt verwacht. Meer info mbt trainingsuren, selectiemogelijkheden, ... kan bekomen worden aan de inschijvingsbalie bij de trainer van de betrokken wedstrijdgroep.

Communicatie doorheen het jaar

Via het e-mail adres dat wordt opgegeven tijdens de inschrijving zal je op regelmatige basis geinformeerd worden. Voor de belangrijke zaken zal een briefje meegegeven worden. Aan de inkom van sportzaal C van sporthal Keiskant is ook een advalvas met de laatste lopende zaken. Neem hier af en toe een kijkje om op de hoogte te blijven.

Wijzigingen van trainingsuren doorheen het jaar

Dit proberen we te vermijden maar heel af en toe zijn we genoodzaakt om een wijziging door te voeren. Dit kan door het tijdelijk uitvallen van een trainer, wijzigingen in de zaalbezetting, overmacht, ... Als zich dit zou voordoen wordt dit aan de betrokken gymnasten uiteraard tijdig gecommuniceerd. Waar nodig wordt er een oplossing gezocht.

Nog vragen?

info@sterkenlenig.be  

Het bestuur en de trainers van Sterk en Lenig kijken er naar uit op er opnieuw in te vliegen. Het wordt beslist weer een plezant turnseizoen. Tot dan... tot Sterk en Lenig. 

 

Date: 

Sunday, June 28, 2015

Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.